żeberka z papryką i cebulą...

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    1 kg
  • smalec

    1 łyżka
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    1 łyżeczka
  • papryka zielona

    2 sztuki
  • cebula biała

    2 sztuki
  • woda

    4 szklanki
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • przyprawa do zup i potraw w płynie

    - do smaku
  • pieprz czarny mielony

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

żeberka wieprzowe opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, podzielić na porcje i na gorącym smalcu obsmażyć z obu stron

do żeberek dodać pokrojone papryki i cebulę, posypać jarzynką kucharka i smażyć z 5 minut

teraz wlać wodę i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa na średnim ogniu

do smaku dodać pieprz i magę kucharka

mąkę wymieszać w odrobinie wody i zagęścić sos mieszając........SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beatris 02.11.2013 14:47
Przepysznie przygotowane mięsko.
msmors 02.11.2013 07:05
pyszny obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat