Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w musztardzie

3.0
(11)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

żeberka wieprzowe 1, 50 kg

MARYNATA

olej 1/3 szklanki
Musztarda rosyjska Prymat 2 łyżki
miód 1 łyżka
cząber 1/2 łyżeczki
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
sok z cytryny 3 łyżki
papryka mielona 1 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w musztardzie

W misce wymieszać, wszystkie składniki na marynatę.
Żeberka umyć, osuszyć na ręczniku kuchennym, pokroić na odpowiednie kawałki, przełożyć do marynaty.
Miskę przykryć folią , odstawić na 12 godzin do lodówki.
W naczyniu żaroodpornym, ułożyć mięso, przykryć pokrywką.
Piec w temperaturze 180 stopni około 50 minut, podlewając pozostałą marynatą.
Na 10 - 15 minut przed zakończeniem pieczenia odkryć naczynie, żeby mięsko się zrumieniło.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 02.09.2015 10:01
muszą być smaczne
Jagódka77 01.09.2015 13:35
z pewnością pysznie smakują
Bernadeta1 25.07.2015 16:25
smaczne mięsko
olkaaa 23.07.2015 07:30
lubię takie
pajbek 22.07.2015 21:49
Takie lubię :-)
Gracer 22.07.2015 21:19
smaczny przepis
ben-ka 22.07.2015 19:34
Smaczny obiadek:)
Franciszek 22.07.2015 18:52
Dobry poysł
Renata9 22.07.2015 17:24
Bardzo smaczne żeberka :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak