Zeberka w miodzie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    1 kg
  • miód

    3 łyżki
  • brandy

    4 łyżki
  • olej

    3 łyżki
  • sos sojowy jasny

    2 łyżki
  • sól, cukier, pieprz

  • imbir

    2 łyżki
  • tymianek

    2 łyżki
  • oregano

    2 łyżki
  • rozmaryn

    2 łyżki
  • Liść lubczyku suszony Prymat

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przyprawy ziołowe zmieszać z miodem.Żeberka pokroić na porcje.Zanurzyć w sosie z brandy i sosu sojowego i odstawić do lodówki na 2 godziny.Nasmarować mięso miodem z przyprawami.Piec na ruszcie ok. 10 minut z każdej strony.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jasiek 03.09.2011 18:35
uwielbiam takie żeberka
Tomasz17 30.01.2011 19:12
wspaniały smak
Adamorek 23.01.2011 22:38
apetyczne
Adamorek 23.01.2011 22:38
apetyczne
misia53 15.10.2010 18:42
Pięknie wyglądają..
annamariakowalczyk3 04.08.2010 15:45
pysznie,,

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat