żeberka pod przykryciem

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    4 sztuki
  • oliwa

    3 łyżki
  • koperek

    1 łyżka
  • sos sojowy

    5 łyżek
  • ząbek czosnku

    1 sztuka
  • Goździki całe Prymat

    5 sztuk
  • sól

  • kasza gryczana

    1 woreczek
  • parmezan starty

    2 łyżki
  • pietruszka

    2 łyżki
  • wino czerwone

    0,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka marynuję przez noc w zalewie z czerwonego wina, oliwy z oliwek, koperku, sosu sojowego, ząbku czosnku,goździków, pieprzu, soli. Piekę w 180 stopniach pod folią 1 godzinę, przewracam i piekę dalej przez kolejne 45 minut również pod przykryciem.
Kaszę gotuję, doprawiam vegetą, dodaję starty parmezan i posiekaną pietruszką. Wszystko razem mieszam
Na gotowe żeberka wykładam kaszę.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Beatris 08.01.2013 22:19
Najlepsze restauracje nie powstydziłyby się takiej potrawy.
monisia8585 09.10.2012 10:25
danie godne mistrza :0
Rafał10 21.08.2012 09:34
Pacpaw oczywiście, że jagnięce :) Widać na mięskach się znasz :)
adelajda 19.08.2012 14:07
muszę wypróbować Twój przepis !
pacpaw 19.07.2012 20:40
to wieprzowe żeberka? wyglądają na jagnięce
Anna169Hosz 13.07.2012 16:56
Elegancko podane.
berys18 26.06.2012 22:02
świetnie sie prezentują
Mariusz10 19.06.2012 20:10
znakomite danie
Anna133 03.06.2012 18:13
ale czadowe
IZABELA29 01.06.2012 09:19
pysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat