Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ziemniaczana
2. Cebulę obieramy i kroimy w niewielką kostkę, podsmażamy na patelni.
3. Kiełbasę kroimy w plasterki.
4. W misce łączymy majonez z jogurtem i musztardą, doprawiamy solą, pieprzem i gałką.
5. W wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym układamy warstwę ziemniaków, które posypujemy dowolnymi przyprawami (ziołami, papryką może być to gotowa przyprawa do ziemniaków), na nie układamy, warstwę cebuli, kiełbasę a wszystko polewamy odrobiną sosu. Na kiełbasę znów układamy warstwę ziemniaków, na nie zaś wykładamy cebulę i kolejną warstwę kiełbasy, którą polewamy sosem. Na kiełbasie układamy ostatnią warstwę ziemniaków, które posypujemy przyprawą i resztą sosu. Wierzch posypujemy tartym żółtym serem.
6.Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200C i zapiekamy ok.30min.
7.Podajemy udekorowane świeżym koperkiem lub natką pietruszki.
Po więcej przepisów zapraszam na http://gotujzkodeksem.wordpress.com/