zapiekanka z ziemniakow i kiszonej kapus

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    10
  • masło lub olek

    4-5 łyżek
  • cebula

    1
  • jaja

    3
  • zsiadłe mleko

    1 1/2 szklanki
  • pieprz

  • kapusta kiszona

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ziemniaki pokroić w plasterki i usmażyć. kwaszoną kapustę udusić, po czym dodać masło oraz drobno pokrojoną cebulę i pieprz. na posmarowaną tłuszczem brytfankę nałożyć połowę ziemniaków, na to kapustę a na wierzch ponownie ziemniaki. wszystko zalać tłuszczem, a następnie polać mieszanką jajek ubitych ze siadłym mlekiem i zapiec w piekarniku do zróżowienia

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 12.10.2010 09:01
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat