Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z szynką i cebulą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron świderki 1 paczka
szynka konserwowa 200 gram
żółty ser starty 100 gram
śmietanka 22% 250 ml
mleko 150 ml
ząbki czosnku 2
szczypiorek pęczek
cebula 2
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z szynką i cebulą

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Szynkę pokroić w drobną kosteczkę, szczypiorek posiekać. Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć kilka minut, odstawić. Makaron wymieszać z szynką, posiekanym czosnkiem, szczypiorkiem i cebulą. Formę do zapiekania wysmarować masłem przełożyć do niej makaron, zalać śmietanką wymieszaną z mlekiem, solą i pieprzem. Posypać serem i piec ok. 15-20min. w temp. 200st. Celsjusza .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak