Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka z szynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

makaron świderki 500 g
masło 100 g
ogórki konserwowe słoik
szynka 500 g
ser żółty 50 dag
śmietana 12% 25 ml
fiź do zapiekanki g

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka z szynką

Makaron gotujemy w gorącej o solnej wodzie do mienkości w między czasie kroimy w kostkę ogórki i szynkę przygotowujemy fiź do zapiekanki i mieszamy go w garnuszku ze śmietaną 12% i zagotowujemy na ogniu. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i gotowy makaron przecedzony przez sitko wrzucamy do naczynia i przekładamy warstwą ogórkow i szynki dajemy na szynke reszte makaronu i zalewamy makaron tym fixsem ze śmietaną i kładziemy ser żółty i w piekarniku nagrzanym do 180 stopni zapiekamy przez około 20 - 25min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak