Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułka 3 sztuki
ser żółty
szynka 7 plasterków
pieczarki 10 sztuk ok
kukurydza w puszce 3 łyzki
papryka czerwona 0,5 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka

Kroki postępowania

1
Długie bułki przekroić na pół, posmarować masłem.
Krok 1 - Zapiekanka foto
2
na kazdej poukładac plaster szynki
Krok 2 - Zapiekanka foto
3
pieczarki pokroić w plasterki, paprykę w paseczki, poukładac na bułkach z szynką
Krok 3 - Zapiekanka foto
4
Kukurydzę odsączyć z zalewy, ułożyć na bułkach. Piec w piekarniku nagrzanym do 160*C. Przed pieczeniem oraz w trakcie kroipić dość obficie wodą by były chrupiące. Pod koniec zetrzec ser i piec jeszcze do jego rozpuszczenia.
Krok 4 - Zapiekanka foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danielek 29.09.2018 08:09
Ale kolorowo ;)
Grazyna0211 30.03.2016 12:52
smaczne jedzenie
halina17 29.03.2016 22:00
Dobra zapiekanka.
Janina 29.03.2016 21:13
Lubię takie zapiekanki;))
bertpvd 29.03.2016 19:27
pyszne zapiekanki !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak