Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekana ryba z warzywami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryba 4 filety
warzywa mrożone 1/2 kg
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
majonez 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekana ryba z warzywami

Kroki postępowania

1
Ryba ze składników to dorsz
A warzywa to mieszanka marchewki z różnymi gatunkami fasolki.

Rybę układamy w naczyniu żaroodpornym i posypujemy mieszanką przypraw do ryb. Mrożone warzywa wsypujemy na durszlak i przelewamy wrzątkiem. Następnie warzywa układamy na rybie w naczyniu żaroodpornym, tak, żeby tworzyły równą warstwę
Krok 1 - Zapiekana ryba z warzywami foto
2
całość pokrywamy majonezem. Ważne jest, żeby majonez był dobrej jakości.
Krok 2 - Zapiekana ryba z warzywami foto
3
Naczynie wstawiamy do piekarnika i pieczmy w 180 stopniach przez ok 30 minut.
Krok 3 - Zapiekana ryba z warzywami foto
4
Podajemy z ryżem.
Krok 4 - Zapiekana ryba z warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Romanowka 07.03.2014 10:23
pysznie i zdrowo!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak