Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Z serem i czerwoną fasolką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórek konserwowy Smak 0,5 l słoik
ser żółty 20 dag
jajko 4 szt
por szt
cebula szt
fasola czerwona z puszki szt
kukurydza w puszce szt
keczup 6 łyżek
majonez 6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Z serem i czerwoną fasolką

Kroki postępowania

1
Ogórki kroimy w w kostkę i smarujemy majonezem. Ser ścieramy na tarce o małych oczkach i wykładamy połowę sera.
Krok 1 - Z serem i  czerwoną fasolką  foto
2
Na ser wykładamy osączoną kukurydzę z zalewy i smarujemy warstwą keczupu.
Krok 2 - Z serem i  czerwoną fasolką  foto
3
Wykładamy osączoną z zalewy fasolę,
Krok 3 - Z serem i  czerwoną fasolką  foto
4
Pora i cebulę kroimy w kostkę.Pokrojone warzywa dodajemy do salaterki i smarujemy warstwą majonezu.
Krok 4 - Z serem i  czerwoną fasolką  foto
5
Jajka gotujemy na twardo, kroimy i dodajemy do salaterki. Posypujemy solą, pieprzem i smarujemy majonezem. Wykładamy pozostałą część sera żółtego. Dekorujemy
Krok 5 - Z serem i  czerwoną fasolką  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak