Przepis i sposób przygotowania na: Wytrawne drożdżówki ze szpinakiem, prosciutto i jajkiem przepiórczym
Mąkę przesiać, połączyć z solą i otrębami. W mleku rozpuścić drożdże z cukrem, pozostawić do podrośnięcia. Do mąki dodać podrośnięte drożdże, margarynę oraz rozkłócone jajko. Wyrobić gładkie, elastyczne ciasto. Miskę z ciastem przykryć ściereczką i odstawić do podrośnięcia na około 45 minut. Po tym czasie ciasto podzielić na 6 równych porcji. Każdą uformować w kulkę i lekko rozwałkować. Na środku zrobić wgłębienie za pomocą dna szklanki oprószonego mąką. Bułki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. We wgłębienia nałożyć porwaną na kawałki szynkę i 1-2 łyżki szpinaku, w środku szpinakowego farszu zrobić dołek i wbić jajko. Bułki piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 20-25 minut, do lekkiego zarumienienia. Wystudzić na kratce.