Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

"wyskokowy deser"

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białe wino 1 l
cytryna
kostki lodu
wino musujące 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: "wyskokowy deser"

oba rodzaje win najpierw mocno schładzam w lodówce. Wyszorowaną cytrynę obieram ze skórki, ale tak, by powstał jeden obierek. Skórkę z cytryny zalewam winem białym i odstawiam na 20 minut ( pod przykryciem ). Deser wyskokowy podaję razem z dolanym winem musującym i dużą ilością kostek lodu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

andżelika1 09.08.2012 12:27
niezłe !
sznycel 07.08.2012 18:40
na deser letni , o póżnej porze...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak