Wuzetka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopt

  • jajko

    7 sztuk
  • kakao

    4 ?y?ki
  • cukier

    7 ?y?ek
  • m?ka

    7 ?y?ek
  • proszek do pieczenia

    1,5 ?y?eczki
  • masa

  • cukir puder

    3 ?y?ki
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2 ?y?ki
  • cukier

    2 ?y?ki
  • Polewa:

  • czekolada

    2 tabliczki
  • KLEKSY

  • ?nie?ka

    1 opakowanie
  • mleko

    200 ml
  • kremówka

    1 litr
  • kremówka

    200 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

BISZKOPT: Bia?ka ubi?, doda? cukier i ubi? na sztywn? pian?. Nast?pnie doda? ?ó?tka i miesza? na najmniejszych obrotach miksera. Na koniec doda? przesiane przez sito: m?k?, kakao i proszek do pieczenia. Ca?o?? wstawi? do piekarnika nagrzanego do 180 st. na ok. 30 minut.

MASA: ?mietan? przela? do wysokiego naczynia. Nast?pnie ubi?. Doda? pó?niej przygotowan? wg przepisu na opakowaniu ?elatyn? (zimn?). Na koniec doda? cukier i cukier puder.
Ciasto przeci?? na pó? wzd?u?. Prze?o?y? mas?. Przykry? drug? cz??ci? ciasta.

POLEWA: ?mietan? wla? do rondelka, doda? pokrojone w kostk? czekolady. Miesza? a? si? czekolada roztopi. Pola? po placku. W?o?y? do lodówki na ok. 3 godziny.

KLEKSY: mleko wla? do miski, doda? bit? ?mietan? ?nie?k? i ubija? przez ok. 5 minut.

Przed podaniem wyj??, pokroi? na kawa?ki i porobi? kleksy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paula99926 07.03.2012 21:55
ale pyszności!!
Jakob 07.02.2012 17:48
Kto szuka ten znajdzie- fajny przepis....
misia53 01.02.2012 21:27
przepyszne ciacho
karolina1869 01.02.2012 10:15
uwielbiam
karolina1869 01.02.2012 10:15
uwielbiam
gosia47-47 29.01.2012 08:27
przepyszna
caralajna 27.01.2012 20:33
mniam mniam
Emilia22 27.01.2012 17:23
pyszno?ci
octo 27.01.2012 17:16
super ciasto:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat