Wrapsy z sałaty rzymskiej z szynką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sałata rzymska

    2 szt
  • szynka gotowana

    4 plastry (duże)
  • majonez

    4 łyżki
  • jaja na twardo

    2 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • ogórek zielony

    1 szt
  • cebula

    1 szt
  • ser żółty starty

    1/2 szklanki
  • posiekane listki tymianku

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sałatę umyłem, osuszyłem, rozdzieliłem liście. Na każdym liściu ułożyłem przycięty plaster szynki, który posmarowałem majonezem. Na nim rozłożyłem grubo pokrojone jajka ugotowane na twardo, trochę papryki pociętej w podłużne paski, ogórka pokrojonego w słupki, oraz kilka piórek cebuli. Lekko posoliłem, posypałem tartym serem , pieprzem i listkami tymianku.
Wszystko zawinąłem w otwarty z jednej strony pakiecik, związałem sznurkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Maridka19 04.06.2016 20:19
Super pomysł :)
ilka01 03.06.2016 19:20
pyszności :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat