wołowo-drobiowy zawijaniec [rolada]

wołowo-drobiowy zawijaniec [rolada]

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wołowe bez kości

    60 dag
  • mięso z piersi kurczaka

    40 dag
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania wołowo-drobiowy zawijaniec [rolada]

Mięsko opłukać, uformować prostokąty, delikatnie rozbić.
Oprószyć solą i pieprzem oraz skropić olejem. Na większym prostokącie ułożyć płat mięsa drobiowego, położyć kawałki papryki, zwinąć roladę.Obwiązać nicią, a następnie ułożyć w żaroodpornym naczyniu posmarowanym olejem, wstawić do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni, piec ok.50 min.
Zdjąć nici, pokroić na grubsze plastry.

Smacznego:)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

agata1722
agata1722 18.10.2011 21:42
mniam mniam
bami 09.08.2011 17:39
O! ciekawe! :)
iga2 28.07.2011 23:58
apetyczne
szajba2 07.03.2011 16:02
rolada jest najlepsza
kielcok1 07.12.2010 15:51
dobrze zawinięte
Barbara55 01.12.2010 14:17
rolada jest dobra
rakow2
rakow2 04.11.2010 15:33
zawijaniec jak się patrzy
mysza666 25.10.2010 13:15
Coś takiego jest pyszne z pieczarką:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat