Wiśnie w syropie.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wiśnie bez pestek

    1 kg
  • cukier

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Wiśnie,umyć,osuszyć,wydrylować i zważyć.
2.Przełożyć do miski i zasypać cukrem.Odstawić na kilka godzin.
3.Po tym czasie wiśnie z syropem przekładać do czystych wyparzonych słoiczków.Dobrze zakręcić.Następnie pasteryzować 20 minut od zagotowania.
4.Gorące słoiki przykryć grubym ręcznikiem lub odwrócić do góry dnem,do całkowitego wystudzenia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Babeczka35 07.03.2017 18:35
Dziękuję:)
gusia1000 15.04.2015 22:13
Nic dodać, nic ująć.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat