Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiśnie w syropie.

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wiśnie bez pestek 1 kg
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Wiśnie w syropie.

1. Wiśnie,umyć,osuszyć,wydrylować i zważyć.
2.Przełożyć do miski i zasypać cukrem.Odstawić na kilka godzin.
3.Po tym czasie wiśnie z syropem przekładać do czystych wyparzonych słoiczków.Dobrze zakręcić.Następnie pasteryzować 20 minut od zagotowania.
4.Gorące słoiki przykryć grubym ręcznikiem lub odwrócić do góry dnem,do całkowitego wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babeczka35 07.03.2017 18:35
Dziękuję:)
gusia1000 15.04.2015 22:13
Nic dodać, nic ująć.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak