Wiosenne warzywa z sosem polskim

Wiosenne warzywa z sosem polskim

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy polski Prymat

    50 g
  • sok z 1 cytryny

    - -
  • oliwy z oliwek

    1 łyżka
  • uprażonych pestek słonecznika

    1 łyżka
  • świeżego ogórka

    1 sztuka
  • rzodkiewki

    4 sztuki
  • pomidorów

    2 sztuki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    - -
  • jogurt naturalny

    200 g
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Wiosenne warzywa z sosem polskim

Sos polski wymieszać z oliwą, dodać jogurt, doprawić pieprzem i sokiem z cytryny. Warzywa umyć, pokroić na żądany kształt i polać je obficie sosem. Sałatkę posypać uprażonymi na patelni pestkami słonecznika.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (64)

Patriszja
Patriszja 04.11.2013 07:43
smacznie wygląda :)
11.03.2013 18:06
pomysł do wypróbowania
Ewa36 04.09.2012 07:39
super
Ewa36 03.09.2012 21:44
super
Ewa36 03.09.2012 21:36
super
Ewa36 03.09.2012 21:35
super
Ewa36 03.09.2012 21:29
fajne
SylwiaMagdaSabin 11.03.2012 11:16
próbowalam, naprawde smaczne
SylwiaMagdaSabin 11.03.2012 11:16
próbowalam, naprawde smaczne
SylwiaMagdaSabin 11.03.2012 11:16
próbowalam, naprawde smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat