Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna sałatka z kapusty pekińskiej

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 szt
papryka żółta 1 szt
ogórek sałatkowy 1 szt
por 1 szt
pomidor 2 szt
rzodkiewka 1 pęczek
Szczypiorek cienki 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
majonez 2-3 łyżki
oliwa 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna sałatka z kapusty pekińskiej

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińską pokroić w paseczki (ja ją wcześniej dzielę na listki i każdy myję i osuszam), paprykę pokroić w drobną kostkę. Dodać do kapusty.
Krok 1 - Wiosenna sałatka z kapusty pekińskiej foto
2
Rzodkiewkę pokroić w cienkie półplasterki. Ogórek obrać i pokroić w kostkę. Oba składnieki dodać do kapusty.
Krok 2 - Wiosenna sałatka z kapusty pekińskiej foto
3
pomidora sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę, szczypiorek drobno posiekać i dodać do pozostałych składników..
Krok 3 - Wiosenna sałatka z kapusty pekińskiej foto
4
Pora pokroić w cienkie paseczki Wszystkie składniki wymieszać, wlać oliwe z oliwek. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Można dodać majonez lub jogurt jeśli ktoś lubi.
Krok 4 - Wiosenna sałatka z kapusty pekińskiej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 24.12.2013 09:06
smaczna sałatka
Kamil 21.08.2013 14:11
Jedna z moich ulubionych :)
ONY_za_kare 20.08.2013 11:17
ja tez taka lubię ;)
gosia1988 19.08.2013 20:57
lubię taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak