Wino wiśniowe na skórce z pomarańczy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wódka

    1 l
  • skórka pomarańczowa

    z 2 sztuk
  • Goździki całe Prymat

    1 łyżka
  • sok z wiśni

    250 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do niewielkiego naczynia wkładamy skórkę z obranych pomarańczy i goździki. Zalewamy wódką. Następnie odkładamy w ciemne miejsce na ok. 3 tygodnie. Po tym czasie sok z wiśni mieszamy z przygotowanym przed kilkoma tygodniami mieszaniną i rozlewamy do butelek.

Możemy dodać ewentualnie kilka łyżek cukru (ale nie dużo, tak do smaku). Odstawiamy do leżakowania na ok. 7-8 miesięcy. Po tym czasie wino można spożywać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 18.07.2015 21:19
zapewne pyszne ;)
mysza75 18.07.2015 19:09
jakie to dobre mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat