Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WINNA WĄTRÓBKA Z PIECZARKAMI

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka wieprzowa 600 gram
cebula 3 szt
pieczarki 1000 gram
bulion 1/2 szklanka
wino czerwone wytrawne 1/2 szklanka
sól
pieprz
olej
masło

Przepis i sposób przygotowania na: WINNA WĄTRÓBKA Z PIECZARKAMI

wątróbkę umyj, pokrój w paski, zalej mlekiem i odstaw na godzinę. osącz i podsmaż na oleju.
Cebule pokrój na plasterki i zeszklij na oleju.
Pieczarki pokrój na kawałki, podsmaż na maśle, dodaj cebule i wątróbkę, podlej bulionem i winem.Duś 15 minut na małym ogniu, przypraw.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 05.09.2013 23:18
ciekawy pomysł:-)
jeta72 29.08.2013 08:05
smaczna :-)
fotoviderek 25.03.2013 10:18
Taką wątróbkę lubię :)
cooleczka 20.03.2013 10:08
takiej wątróbki jeszcze nie jadłam
ElizaT 19.02.2013 10:09
warto zrobić
PIOTR11 09.01.2013 13:05
pyszna
pycia9 29.12.2012 18:39
pycha
Dorian 11.12.2012 08:10
pycha
Wafelek2601 02.12.2012 09:19
Pyszna
RenataZ-et 12.11.2012 21:47
pycha
mirosława4 07.11.2012 15:47
ciekawy przepis
Ada-Gaba 06.10.2012 09:51
znakomite
Elżbieta17 04.10.2012 08:09
ciekawy przepis, muszę wypróbować:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak