Wieżyczki z parowaru

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2 szt
  • sól

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • majonez

    4 łyżki
  • musztarda

    1/2 łyżeczki
  • rzodkiewka

    10 szt
  • camembert

    10 z grzybami
  • filet z indyka

    25 pieczony
  • schab pieczony

    25 dkg
  • jajko ugotowane na twardo

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet, schab i serek zmielić na drobnym sicie. Dodać jajka, sól i pieprz. Dokładnie wymieszać, formować okrągłe pulpety, ułożyć w parowacze, nastawić go na 40 minut. Wyjąć pulpety, ostudzić. Każdego przekroić na 3 części. Pierwszą część posmarować majonezem, ułożyć na nim plasterki rzodkiewek, przykryć drugą częścią. Wyłożyć na nią posiekane jajko na twardo wymieszane z 2 łyżkami majonezu i musztardą. Przykryć 3 częścią, posypać wierzch wieżyczki papryką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
artur7 25.05.2012 07:13
fajne
ben-ka 28.08.2011 11:52
świetny pomysł,a jaki apetyczny!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat