Wieprzowy gulasz z papryką i pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso gulaszowe

    60 dag
  • papryka czerwona

    3 szt
  • pieczarki

    10 szt
  • marynata czosnkowa

    1 łyżka
  • oliwa

    3 łyżki
  • sól

  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/2 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Wieprzowy gulasz z papryką i pieczarkami foto
Kawałki mięsa gulaszowego pokroić na drobniejsze kawałki, przełożyć do miski, dodać ostrą paprykę, marynatę czosnkową, oliwę, dokładnie wymieszać i wstawić na 40 minut do lodówki. Następnie podsmażyć mięso na złoto, podlać wrzącą wodą i dusić 20 minut aż zrobi się sos.
Krok 2 - Wieprzowy gulasz z papryką i pieczarkami foto
Z umytych papryk usunąć gniazdka nasienne i pokroić w kostkę, dodać do mięsa, dusić 5 minut.
Krok 3 - Wieprzowy gulasz z papryką i pieczarkami foto
Z kapeluszy pieczarek ściągnąć skórkę i pokroić je w plastry, dodać do gulaszu, doprawić solą i dusić tak by nie rozgotować papryki a jednocześnie uzyskać pyszny, gęsty sos.
Krok 4 - Wieprzowy gulasz z papryką i pieczarkami foto
Gulasz przełożyć do miseczek, udekorować świeżymi listkami bazylii.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jarlin 13.12.2011 19:12
bardzo apetyczny :)
Lotar 05.11.2011 15:50
Pyszny, wystarczy tylko trochę kaszy i jakaś suróweczka i czuję się jak w niebie...
Anna146 05.11.2011 10:12
uwielbiam takie pomysły na obiad
Mysiunia 05.11.2011 09:00
jeśli tak smakuje, jak wygląda to musi być pyszny:)
ziutula 05.11.2011 07:59
ja taki gulasz lubię z chlebkiem...
pacpaw 04.11.2011 21:40
przyda mi się przepis na niedzielę :o)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat