Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina w sosie porowo-ananasowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ananas w puszce 1 sztuka
por (biała część) 1 sztuka
ostra musztarda 1 łyżka
sól, pieprz ziołowy
wieprzowina 1 (szynka)

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina w sosie porowo-ananasowym

Mięso kroimy na kawałki, oprószamy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym, wrzucamy do rondla, podlewamy szklanką wody i dusimy. Gdy mięso będzie miękkie wyjmujemy na miseczke. Do powstałego wywaru wrzucamy por pokrojony w krążki oraz ananasa z sokiem.Dusimy pod przykryciem ok 20 min, następnie miksujemy na gładka mase. Przyprawiamy do smaku według własnego gustu i dodajemy łyżke ostrej musztardy, wrzucamy mięso i dusimy ok. 15 min. Podajemy z ziemniaczkami lub pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 09.09.2013 21:43
smaczne mięsko
adelajda 09.09.2013 20:32
ja bardzo lubię por i ananasa na pewno będzie mi smakowała :)
Dorota37 09.09.2013 19:42
jakie to dobre
Boska_Agatka 09.09.2013 19:01
Ale bym zjadła mniaaaaaaaam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak