Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina duszona z musztardą

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

musztarda dijon kilka łyżeczek
sól
pieprz
Zioła prowansalskie suszone Prymat
białe wino 100 ml
schab bez kości pół kg

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina duszona z musztardą

Mięso myjemy i osuszamy np papierowym ręcznikiem, kroimy w plastry. Każdy plaster mięsa nacieramy niewielka ilością soli oraz pieprzu. Każdy plaster smarujemy łyżeczką musztardy Dijon i układamy na patelni z powłoką nieprzywierającą (u mnie ceramiczna). Mięso oprószamy z wierzchu ziołami prowansalskimi, wlewamy wino i taką samą ilość wody. Dusimy aż mięso będzie miękkie a sos odparuje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak