Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielosmaczek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna 125 g
mąka ziemniaczana 50 g
cukier 160 g
proszek do pieczenia 10 g (1 łyżeczka)
olej rzepakowy 1/2 szklanki
jajko 4 sztuki
wiórki kokosowe 2 pełne łyżki
mak 1 łyżka
kakao 1 łyżka
kisiel wiśniowy 2 łyżki
budyń bananowy 2 łyżki
mąka kukurydziana do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Wielosmaczek

Kroki postępowania

1
Obie mąki łączymy z proszkiem do pieczenia.
Jajka ubijamy z cukrem do białości. Następnie dolewamy olej i dalej ubijamy.
Gdy masa będzie szklista partiami dodajemy mąkę i delikatnie mieszamy łyżką.
Krok 1 - Wielosmaczek foto
2
Ciasto dzielimy na 4 porcje . Jedną łączymy z kokosem i makiem , drugą z kakao , trzecią z kisielem , czwartą z budyniem bananowym.
Krok 2 - Wielosmaczek foto
3
Tortownicę 16 cm. smarujemy margaryną i posypujemy mąką kukurydzianą i łyżką wykładamy naprzemiennie wszystkie rodzaje ciasta.
Pieczemy w 180-160 C przez 40-45 minut.
Upieczone ciasto posypujemy cukrem pudrem.
Krok 3 - Wielosmaczek foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 10.08.2016 23:08
dobre do kawy
sezamek 10.08.2016 20:50
świetne , jak wyrosło :)
Agnieszka-87-25 10.08.2016 14:43
smaczne ciasto
Krystyna32 10.08.2016 12:28
wygląda bardzo apetycznie
agnieszka214 10.08.2016 11:37
Same pyszności
Ewa Wojtaszko 10.08.2016 10:21
fajne ciacho :)
Ania321 10.08.2016 09:53
wygląda pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak