Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka drobiowa z cebulką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka drobiowa 70 dkg
mąka pszenna 3 łyżki
sól do smaku
cebula 3 szt
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka drobiowa z cebulką

Wątróbkę wymoczyć dokładnie w wodzie, oczyścić z błonek i osączyć. Mąkę wsypać na talerz. Na patelnię dać olej do smażenia, podgrzać delikatnie. Wątróbkę oprószyć pieprzem, panierować w mące i układać na rozgrzanym oleju na patelni i delikatnie dusić ok. dwóch minut, następnie przekręcić na drugą stronę i również delikatnie dusić bardzo krótko.
Cebulę obieramy, kroimy na drobne półkrążki i dusimy w oddzielnym naczyniu oprószając delikatnie solą i pieprzem. Wątróbkę solimy po uduszeniu i podajemy okraszoną cebulką. Smacznego;)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 22.03.2015 20:23
bardzo lubię
adelajda 13.12.2014 18:04
To dla mojego męża :)
Seba 07.12.2014 10:40
bardzo smaczna
kate.500 04.11.2014 16:07
smaczna watrobka
pestka 04.11.2014 07:50
często taką robię
gosia56 27.10.2014 11:44
pyszna wątróbka;)
fotoviderek 27.10.2014 07:32
Taką lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak