Warstwowa sałatka śledziowa z kaparami i żurawiną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety śledziowe

    4 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • cebula biała

    1 szt
  • cebula czerwona

    1 szt
  • pęczek koperku

  • cytryna

    1 szt
  • oliwa

  • żurawina

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety opłukać zimną wodą pokroić w kostkę włożyć do miski, skropić oliwą z oliwek i cytryną odstawić na 12 godzin.
Osuszyć.
Paprykę rozkroić na pól oczyścić z nasion i białych włókien.
Pokroić w drobną kostkę, cebulę i ogórki obrać drobno pokroić w kostkę.
Sałatkę układać warstwami w misce.
Na dno układamy pokrojoną paprykę następnie warstwę śledzi, cebulę czerwoną, śledzie, ogórek, cebulę białą, śledzie. Na wierzch kapary i suszona żurawina.
Skropić oliwą z oliwek.
Zrobić dekorację z kopru i skórki z cytryny.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renataj 08.10.2012 23:53
Bardzo apetyczne połączenie z żurawiną.
[email protected] 27.06.2012 16:10
dobre
[email protected] 02.06.2012 17:34
Pyszny pomysl
Justyna Jussstiii 30.03.2012 13:49
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat