Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wariacje z melonem , szynką i gorzką czekoladą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

melon 1 szt
czekolada gorzka 2 szt
szynka szwarcwaldzka 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: Wariacje z melonem , szynką i gorzką czekoladą

Melona myjemy , obieramy ze skórki , kroimy na pół i wyciągamy z niego pestki. Następnie dzielimy na tzw. "księżyce", podzielonego melona nakłuwamy na patyczki do szaszłyków i okręcamy wokół niego szynkę. Gdy nasze szaszłyki są gotowe, najlepiej położyć je na półmisku czy dużym talerzu, ułatwi nam to potem polewanie czekolady. Między czasie w kąpieli wodnej rozpuszczamy naszą czekoladę. Gdy czekolada jest gotowa a szaszłyki leżakują na talerzu zaczynamy je polewać. Po polaniu czekoladą nasze szaszłyki są już gotowe do spożycia!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 06.10.2012 07:19
ciekawe połączenie :)
gosia561 05.10.2012 23:01
ekscytujące połączenie
caffee_tea 05.10.2012 22:49
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak