wariacje na temat ryżu z pieczarkami I

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż długoziarnisty

    200 g
  • pieczarki

    200 g
  • franki wedzone

    100 g
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • cebula

    2 sztuki
  • sól

  • pieprz

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

  • sok z limonki

    (do smaku)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

• ryż ugotować z dodatkiem soli i kurkumy,
• franki pokroić, obsmażyć na patelni, zdjąć z patelni,
• cebule pokroić w kostkę zrumienić na pozostałym ze smażenia tłuszczu,
• pieczarki pokroić w plastry, dodać do cebuli, obsmażyć,
• cebulę, pieczarki, franki dodać do ryżu, wymieszać, dodać posiekaną natkę pietruszki,
• wymieszać, dodać sok z limonki, przyprawić i jeszcze raz wymieszać

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
bogumiła3 20.09.2010 16:46
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat