Wafel z masą kakaową

Wafel z masą kakaową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1 kostka
  • cukier

    1 szklanka
  • mleko w proszku

    1 szklanka
  • mleko 2 %

    1/3 szklanki
  • kakao

    2 łyżki
  • zapach rumowy

    4 krople
  • andrut

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do rondla wrzucić kostkę masła, postawić na ogniu, następnie wsypać cukier, mleko w proszku i wlać mleko zwykłe oraz kakao. Wszystko razem zagotować ciągle mieszając na końcu dodać zapach.Odstawić do przestudzenia.
Przestygniętą masą smarować andruty do wyczerpania, następnie przykryć deseczką i delikatnie obciążyć celem lepszego sklejenia . Odczekać chwilę następnie kroić na porcje. Smacznego;))

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

paniusiaewa

24.03.2017 17:35
Och, te wafelki. Biedną komunę mi przypominają.

Jagódka77

30.01.2017 19:59
bardzo lubię

pestka

14.12.2016 17:44
smaczny deser

Ela15

23.10.2016 11:38
dawno nie jadłam, muszę zrobić koniecznie

Diana Rusiłowicz

07.07.2016 00:43
Uwielbiam. Muszę się zmotywować i zrobić!

adelajda

13.06.2016 16:02
Pyszne wspomnienie dzieciństwa :)

Ela427

08.06.2016 21:52
pyszny deserek

ada.la

06.06.2016 08:06
pyszny i prosty deserek

Bernadeta1

05.06.2016 20:05
zawsze pyszne i chętnie zjadane

Janina

05.06.2016 17:33
Na prawdę dobry. To jeden z najstarszych przepisów i najlepszy ze wszystkich jakie mam. Poza tym jeszcze wydajny, bo jak są grube blaty andruta, to wychodzi dwie paczki. Polecam wypróbować;))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat