Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udziec z indyka z marchewką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 kg
rodzynki 1 szklanka
czosnek 2 ząbki
majeranek kilka gałązek
masło 3 łyzki
sól do smaku
olej roślinny 3-4 łyzki
indyk 1 kg-bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Udziec z indyka z marchewką

Udziec umyć i osuszyć.Rodzynki namoczyć.Majeranek posiekać, kilka gałązek odłożyć.Czosnek rozgnieść przez praskę.Mięso oprószamy majerankiem,solą i pieprzem,nacieramy czosnkiem,skrapiamy olejem- 2łyżki.Odstawiamy do lodówki na ok 1 godz. Po godzinie obsmażamy na rozgrzanej patelni ze wszystkich stron.Przekładamy do brytfanki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika 200c pieczemy ok 1 godziny.Marchew obrać pokroić w słupki i dusimy do miękkości na maśle z rodzynkami.Upieczone mięso podajemy z marchewką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak