Udźce kurczaka ze śliwką w sosie własnym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso z kurczaka

    4 udźce
  • cebula dymka

    1 sztuka
  • śliwki

    1 duża słodka
  • woda ciepła

    1 szklanka
  • sól do smaku

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • olej do smażenia

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte i osuszone mięso przyprawiamy solą i pieprzem.Smażymy z obu stron na brązowy kolor na średnim ogniu pod przykryciem i przekładamy na talerz.Na tłuszcz z smażenia mięsa wrzucamy pokrojoną na cząstki cebulę i śliwkę.Po kilku minutach podlewamy gorącą wodą , wkładamy mięso i odparowujemy większość płynu aż mięsko zmięknie .W razie potrzeby doprawiamy sos solą do smaku.
smakowita
Śliwka koniecznie musi być słodka .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kejti 17.09.2014 13:13
Apetyczne mięsko :-)
Habibi 17.09.2014 09:48
bardzo lubię drób lub wieprzowinę duszoną ze śliweczkami :)
Magda60 17.09.2014 08:16
apetyczne miesko
Bernadeta1 16.09.2014 19:50
super jedzonko takie mięsko
IwonaDD 16.09.2014 18:33
pyszne danie!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat