Udka w słodkiej papryce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka

    1 kg
  • Papryka słodka mielona Prymat

  • przyprawa uniwersalna Kucharek

  • pieprz

  • Przyprawa do drobiu po myśliwsku Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do miski wsypujemy wszystkie przyprawy mieszamy je. Myjemy mięso i delikatnie osuszamy. Osuszone mięso wkładamy do marynaty. Mieszamy, odstawiamy gotowe mięso do lodówki na 1h. Po godzinie wyciągamy mięso. Na rozgrzaną patelnie wlewamy olej a następnie kładziemy mięso. Mięso smażymy pod przykryciem do momentu aż się zarumieni z obu stron. Szykujemy garnek z odrobina wody i kładziemy tam upieczone udka przykrywamy je przykrywka i wkładamy do rozgrzanego do 180stopni piekarnika dusimy kurczaka w piekarniku przez około 30 min.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adam1f 24.04.2011 00:31
dobre
kate.500 27.02.2011 00:27
bardzo ciekawy przepis...
Justyna70 11.12.2010 09:12
super!
Wojtek8 10.12.2010 12:21
smaczne
aginaa 04.12.2010 13:15
uwielbiam z papryka:)
jolaxa 03.12.2010 20:43
super
Emilia22 18.11.2010 14:18
smakowite:)
aginaa 17.11.2010 10:23
pychotka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat