Uda imbirowo-ketchupowo-majonezowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki główne

  • udka z kurczaka

    3

Marynata

  • Imbir mielony Prymat

    1 łyżka
  • majonez

    2 łyżka
  • ketchup pikantny

    3 łyżka
  • Papryka ostra mielona Prymat

    1/2 łyżeczka
  • Pieprz kolorowy Prymat w młynku

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Uda imbirowo-ketchupowo-majonezowe foto
Udka dokładnie umyć i osuszyć.
Krok 2 - Uda imbirowo-ketchupowo-majonezowe foto
Składniki marynaty dokładnie wymieszać.
Krok 3 - Uda imbirowo-ketchupowo-majonezowe foto
Przygotowaną marynatą posmarować udka najpierw pod spodem a potem po ułożeniu ich na blaszce z wierzchu.
Krok 4 - Uda imbirowo-ketchupowo-majonezowe foto
Udka zostawić w marynacie na dwie godziny a potem wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec udka około godziny. Upieczone udka podawać np. z sałatka i ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ppaulina 13.08.2014 21:14
pychotka :)))
ZEWA 10.07.2014 14:37
Z tym jogurtem dobry pomysł, następnym razem wypróbuję :)
idealme 06.07.2014 20:04
pyszne udziska!
sylwia_sl 06.07.2014 19:24
Majonez zamieniam na jogurt :) Na pewno wypróbuję bo bardzo mi się podoba dodatek imbiru do marynaty
jasiek 06.07.2014 18:42
fajny smak

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat