Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tuńczykowa sałatka z bakłażanem i suszonymi pomidorami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
tuńczyk kawałki w oleju
Pieprz biały mielony Prymat
kiełki rzodkiewki
suszone pomidory 10 (w oleju)
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tuńczykowa sałatka z bakłażanem i suszonymi pomidorami

Bakłażana myjemy osuszamy i kroimy w plasterki Solimy z każdej strony i odstawiamy na ok 15 min. PO tym czasie płuczemy go i grillujemy na patelni grillowej do miękkości. Zimny bakłażan kroimy w kosteczkę . Tuńczyka odcedzamy z oliwy. Pomidory także odcedzamy i kroimy na paseczki. Składniki mieszamy z sobą. Doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Podajemy z kiełkami rzodkiewki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak