Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tuńczyk z sosem chrzanowo-limonkowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czarny pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 g
sosu chrzanowego 100 g
estragon 10 g
tuńczyk 1 filet
jogurt naturalny 200 g
skórka z limonki (starta)

Przepis i sposób przygotowania na: Tuńczyk z sosem chrzanowo-limonkowym

Nagrzać piekarnik do 180st C. Wymieszać bułkę tartą z estragonem i wysypać na talerz.
Wylać roztrzepane jajko na talerz i doprawić pieprzem.
Obtoczyć każdy filet z obu stron w jajku, a następnie w bułce tartej. Ułożyć na natłuszczonej folii do pieczenia i piec około 20 minut.
W tym czasie wymieszać chrzan z jogurtem i skórkę z limonki. Podawać z filetami z tuńczyka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak