Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjne Flammkuchen

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka pszenna 200 gram
sól
olej 1 łyżka
woda letnia 125 ml
śmietana 18 proc
cebula biała
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjne Flammkuchen

Do miski dodać mąkę, sól, olej oraz wodę i zagnieść ciasto. Bardzo cienko rozwałkować, najlepiej od razu na papierze. Placek musi być cienki jak kartka papieru. Śmietanę zmieszać z solą i pieprzem. Posmarować placek, a na wierzch położyć cebulę (piórka) i wysmażony boczek. Piec w około 240 stopniach (góra-dół) przez 10 minut. Pilnować, żeby nie spalić, gdyż czas uzależniony jest od sprawności piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak