Tort z pieczonej papryki

Tort z pieczonej papryki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • papryka czerwona

    3 sztuki
  • ser kozi

    kilka łyżek
  • roszponka

    garść

Sos

  • pomidor

    3 sztuki
  • kolendra

    kilka gałązek
  • oliwa

    3-4 łyżki
  • papryka zielona

    1 sztuka
  • zielone jabłko

    1/2 sztuki
  • ząbek czosnku

    2 ząbki
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Papryki wrzuć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C i piecz przewracając aż się mocno zarumienią, wręcz spalą. Szybko przełóż do foliowej torebki i mocno zwiń. Po 20 minutach wyjmij papryki i obierz z odchodzącej skórki. Pomidory ułóż na gazie i spalaj, aż sczernieją. Przełóż do miski, dodaj pozostałe składniki sosu, zmiksuj blenderem, dopraw solą i pieprzem. Małą miskę lub kubek nasmaruj od wewnątrz oliwą i układaj w nim paprykę na przemian z serem (piętrowo).
Na środku talerza rozlej odrobinę sosu i przewróć kubek do góry nogami, aby wypadł torcik. Z wierzchu rzuć roszponkę i polej oliwą.
 fajne przepisy kuchni świata
Do sosu najlepiej wybrać zielone pomidory.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cookingangelika

05.04.2017 14:05
ekstra ! :)

Internetowa Kuchnia

14.02.2017 16:23
musi być pyszne :)

dollce

08.01.2016 23:15
Rewelacja :)

2milutka

08.01.2016 17:53
Wow, poezja smaków!

Wacław

08.01.2016 16:59
rewelacja ,pyszna przekąska

Maridka19

08.01.2016 14:16
Ale pyszności :)

Futka

08.01.2016 12:08
Świetna, oryginalna i bardzo finezyjna propozycja :)

norweska20

08.01.2016 11:02
mmmm...zapowiada się bardzo smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat