Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort pavloa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 5 szt
cukier puder 30 dag
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
sok z cytryny 1 łyżeczka
mleko
jagody
kawa rozpuszczalna 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Tort pavloa

Kroki postępowania

1
Białka ubijamy na puch stopniowo wsypujemy cukier puder . Pod koniec ubijania dodajemy mąkę i sok z cytryny ubijamy dalej . Na papierze śniadaniowym rysujemy okrąg średnicy 24 cm . Wykładamy masę
Krok 1 - Tort pavloa foto
2
pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp ;150 c około 1 godziny najlepiej lekko uchylonym zostawiamy aż wystygnie
Krok 2 - Tort pavloa foto
3
Do mleka wsypujemy łyżeczkę kawy i śmietanę śnieżkę ubijamy na puch wykładamy na bezę i dekorujemy świeżymi owocami ( u mnie skromna wersja z borówkami ) Polecam.
Krok 3 - Tort pavloa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 13.11.2012 18:46
coś co lubię :))
Wafelek2601 09.10.2012 09:32
Super
pycia9 04.10.2012 17:06
super przepis
motylwe 03.10.2012 10:47
super
elficzna 02.10.2012 23:09
pychaaa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak