Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Biszkopt
-
jajko
4 szt -
cukier
1 szkl -
mąka
1,5 szkl -
olej
6 łyżek -
ocet
1/2 łyżki -
proszek do pieczenia
1/2 łyżki
Masa cappuccino
-
mleko
1 szkl -
budyń śmietankowy
1 op -
cukier
2 łyżki -
masło
1/2 kostki -
cappuccino waniliowe
3 łyżki
Masa kajmakowa
-
masa kajmakowa
1/2 puszki -
masło
1/2 kostki
Sposób przygotowania
Masa cappuccino: Z mleka odlej 1/3 szklanki. Pozostałe mleko zagotuj z cukrem. W odlanym mleku wymieszaj budyń. Masę wlej na gotujące się mleko. Wymieszaj i gotuj 2 minuty. Przestudź. Masło utrzyj, dodawaj po łyżce budyniu oraz kawę cappuccino. Dokładnie utrzyj. Masą przełóż upieczony biszkopt.
Masa kajmakowa: Masło utrzyj na puszystą masę. Dodaj masę kajmakową z puszki i utrzyj. Masą posmaruj boki oraz wierzch ciasta (ozdób brzegi). Tort udekoruj różą i listkami cukrowymi.
Komentarze (8)
Nie masz konta? Zarejestruj się