Przepis i sposób przygotowania na: Tort a la Praga
Kroki postępowania
Odkładamy w chłodne miejsce na godzinę.
Ciasto: | |
jaja | 6 sztuk |
cukier | 3/4 szklanki |
mąka pszenna | 1 szklanka |
kakao | 4 łyżki |
masło | 20 g |
masa | |
żółtko jajek | 1 sztuka |
woda | 2 łyżki |
mleko skondensowane | 130 g |
masło | 200 g |
kakao | 10 g |
cukier waniliowy | 1 łyżka |
Polewa: | |
czekolada | 50 g |
masło | 50 g |
DODATKOWO: | |
dżem morelowy | 50 g |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: