Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik z truskawkową nutą

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
jajko 3 szt
cukier 1/2 szkl
mąka 3/4 szkl
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
masa
kompot truskawkowy ok 1 /2 litra z owocami
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki pełne
masa
śmietana 2 op ''Śnieżka"
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki kopiaste
mleko
Dodatki:
Krem: 4-5 łyżek budyniowego
powidła
poncz

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik z truskawkową nutą

Z podanych składników upiec biszkopt (ja miałam połowę biszkoptu upieczonego z 5 jajek).

Biszkopt lekko nasączyć ponczem i posmarować powidłami. Rozsmarować krem budyniowy (ja wykorzystałam pozostały od innego ciasta). Może być też krem do karpatki.
Żelatynę rozmieszać w 1/2 szkl gorącej wody i dodać do kompotu z truskawkami, jeśli trzeba dosłodzić i wymieszać. Odstawić do lekkiego stężenia i tężejący wyłożyć na krem.
Przygotować śmietanę wg przepisu na op i dodać żelatynę rozpuszczoną w małej ilości gorącej wody, dodać do śmietany i razem ubić.
Przygotowaną śmietaną przykryć truskawkową galaretkę. Schłodzić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Franciszek 16.02.2017 00:35
dobre do kawy
2milutka 15.02.2017 19:54
smaczny torcik :)
Aleksandra/Olcia 15.02.2017 19:48
mniam mniam
Urszula Świeca 15.02.2017 19:02
Musi być pyszny.))
bertpvd 15.02.2017 19:01
przepiękny tort

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak