Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik z brzoskwiniami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt

jajko 9 szt
cukier 8 łyżek
cukier waniliowy
mąka 9 łyżek
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Masa śmietanowa

śmietana 30% 0,5 litra
bita śmietana w proszku 2 szt
brzoskwinie w puszce

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik z brzoskwiniami

Biszkopt;

Białka ubijamy na sztywno razem z cukrem i cukrem waniliowym. Dalej ubijając dodajemy po jednym żółtku. Na koniec delikatnie mieszając dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Przygotowany biszkopt wylewamy na blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 170 stopni ok 40 minut. Zimny biszkopt kroimy na trzy części.

Masa śmietanowa;

Schłodzoną śmietanę ubijamy ze śnieżkami. Dodajemy pokrojone brzoskwinie. Pokrojony biszkopt przekładamy masą śmietanową i dajemy do lodówki aby dobrze się zsiadło.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 12.01.2016 20:43
Oj widzę że był tak pyszny i został tylko kawałeczek a myślałam że się załapię
Krzysztof15 12.01.2016 10:54
pyszny torcik
olkaaa 12.01.2016 07:35
fajny torcik
Franciszek 12.01.2016 00:19
pyszny do kawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak