Przepis i sposób przygotowania na: Torcik ananasowy
Śmietanę ubijamy, pod koniec dodajemy cukier puder wymieszany z zagęstnikiem. Ananasy osączamy z zalewy. Połowę ananasów kroimy w drobną kostkeczkę, resztę miksujemy blenderem na mus. Żelatynę mieszamy z 1/5 szklanki zimnej wody, odstawiamy do napęcznienia, następnie podgrzewamy i studzimy, łączymy z musem ananasowym. Do śmietany dodajemy pokrojonego ananasa oraz tężejący mus, dokładnie mieszamy. Masę wykładamy na 1 blat biszkoptu, przykrywamy drugim.
Śmietanę ubijamy, pod koniec dodajemy cukier puder wymieszany z zagęstnikiem. Wierzch i boki tortu smarujemy bitą śmietaną. Płatki migdałów prażymy na suchej patelni, obsypujemy boki torciku. Ananasy osączamy z soku, kroimy w większą kostkę i układamy na wierzchu. Czekoladę gorzką rozpuszczamy w kąpieli wodnej, na papierze do pieczenia robimy zygzaki odstawiamy do zastygnięcia, następnie odrywamy i układamy na torcie.