Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tartinki z rabarbarem i bezą

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kruche ciasto

mąka pszenna 150 g
margaryna 75 g
cukier puder 1 łyżka
żółtko jajek
woda zimna 3-4 łyżki

mus rabarbarowy

rabarbar 2 łodygi
miód 1 łyzka
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka

beza

białko 3 szt
cukier kryształ 3/4 szkl
mąka ziemniaczana 1 łyżeczka
ocet winny 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Tartinki z rabarbarem i bezą

Kroki postępowania

1
Z podanych składników przygotować kruche ciasto i wykleić nim 4 foremki do tartinek o średnicy 12 cm. Wstawić do piekarnika na około 20 minut aż ciasto się zezłoci.
Krok 1 - Tartinki z rabarbarem i bezą foto
2
Rabarbar pokroić i zalać niewielką ilością wody, kiedy się rozsmaży dodać miód i rozprowadzoną w 2 łyżkach wody mąkę ziemniaczaną. Dokładnie wymieszać, gotować przez 2-3 minuty. Przestudzić i wyłożyć na ciasto.
Krok 2 - Tartinki z rabarbarem i bezą foto
3
Białka ubić z cukrem na lśniącą pianę i wymieszać z mąką i octem. Wyłożyć na rabarbar.
Krok 3 - Tartinki z rabarbarem i bezą foto
4
Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni na 30 minut. Studzić w uchylonym piekarniku. Smacznego :)
Krok 4 - Tartinki z rabarbarem i bezą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Poison1988 14.09.2015 08:16
ajjj do schrupania :)
Saga123 12.09.2015 12:54
wyśmienicie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak