Przepis i sposób przygotowania na: Tartaletki z advocaatem
Po schłodzeniu ciasto rozwałkować (3-4mm) i rozłożyć do foremek, ponakłuwać widelcem, przykryć pergaminem i wysypać na pergamin ryż.
W piekarniku nagrzanym do 220stopni umieścić foremki. Temp.zmniejszyć do 200 stopni i przez 12-15min podpiekać ciasto. Po tym czasie usunąć pergamin z ryżem i piec kolejne 10 min (do zrumienienia). Wystudzić.
Czekoladę należy roztopić w kąpieli wodnej. Gdy wystygnie zmiksować mascarpone, advocaat i czekoladę na gładką masę.
Dno wystudzonych tartaletek posmarować konfiturą, na to wyłożyć krem i schłodzić w lodówce. Przed podaniem ubić kremówkę z 3 łyżkami cukru pudru i wyłożyć na tartaletki. Posypać migdałami i owocami porzeczki.