Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pory
4 szt -
masło
2 łyżki -
śmietanka
2/3 szkl -
jajko
1 szt -
parmezan starty
4 łyżki -
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
-
sól
do smaku -
mąka
250 gram -
masło
125 gram -
żółtko jajek
1 szt -
ser camembert
150 gram
Przepis i sposób przygotowania Tarta z porami
Pory oczyścić,białe i zielone części pokroić w talarki.Wrzucić na rozgrzane masło,smażyć 5 minut.Doprawić solą i pieprzem kajeńskim.Zagotować śmietankę,dodać pokrojony ser camembert.Mieszać, aż ser się roztopi.Przestudzić,dodać jajko,doprawić pieprzem i solą.
Ciasto rozwałkować nakłuć widelcem i piec 20 minut w 180 st.C.Upieczone ciasto posypać parmezanem,wyłożyć na to pory,polać sosem serowym i piec jeszcze 20 minut w 200 st.C
Komentarze (11)
Załaduj więcej komentarzy (1)