Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta z dynią

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Spód

herbatniki 2 szklanki
masło 3 łyżki
woda letnia 2 łyżki

Nadzienie

mus z dyni 300 ml
galaretki pomarańczowe 2 szt

Wierzch

bita śmietana śneżk 1 op
śmietan fix 1 op
mleko 200 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta z dynią

Spód:
Herbatniki zmielić blenderem na drobno,dodać do nich trzy łyżki rozpuszczonego i ostudzonego masła i dwie łyżki wody .Wymieszać i wylepić formę do tarty.Piec w piekarniku nagrzanym do 180C przez ok. 15 min.
Nadzienie:
Galaretki rozpuścić w szklance gorącej wody ,ostudzić ,połączyć z musem dyniowym i wstawić do lodówki by zaczęło tężec.
Wierzch:
Schłodzone mleko ubić ze śnieżką i z fiksem na sztywno.
Na zimny spód wyłożyć tężejąca galaretkę z dynią ,wstawić do lodówki by zastygło. Gdy zastygnie na wierzch wyłożyć ubitą śmietanę. Schłodzić w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak