TAPENADA Z CZARNYCH OLIWEK

TAPENADA Z CZARNYCH OLIWEK

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwki czarne

    150 g
  • czosnek ząbki

    2 szt
  • kapary

    2 łyzki
  • anchois

    2 szt
  • natka pietruszki

    3 łyzki
  • sok z cytryny

    1 łyzka
  • oliwa

    4 łyzki
  • chili Prymat

    1 szczypta
  • czarny pieprz mielony Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Anchois moczymy przez ok. 20 minut w mleku.

W blendera wkładamy oliwki, kapary, czosnek, anchois , natkę pietruszki i chili.

Dodajemy sok z cytryny i oliwę – miksujemy na gładką masę.

Doprawiamy pieprzem i odstawiamy do schłodzenia na ok. pół godziny.

Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Katrina.u

18.04.2016 17:24
muszę wypróbować

ilka01

17.04.2016 13:12
pychota :)

cukiereczek

17.04.2016 12:07
ciekawy przepis

Agnieszka-87-25

17.04.2016 09:37
apetycznie wygląda

Maridka19

17.04.2016 08:18
Ale pyszności :)

Łukasz15

16.04.2016 23:07
Ciekawy przepis

sezamek

16.04.2016 20:36
Lubię ją bardzo :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat