Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
oliwki czarne
150 g -
czosnek ząbki
2 szt -
kapary
2 łyzki -
anchois
2 szt -
natka pietruszki
3 łyzki -
sok z cytryny
1 łyzka -
oliwa
4 łyzki -
chili Prymat
1 szczypta -
Pieprz czarny mielony Prymat
1 szczypta
Sposób przygotowania
Anchois moczymy przez ok. 20 minut w mleku.
W blendera wkładamy oliwki, kapary, czosnek, anchois , natkę pietruszki i chili.
Dodajemy sok z cytryny i oliwę – miksujemy na gładką masę.
Doprawiamy pieprzem i odstawiamy do schłodzenia na ok. pół godziny.
Smacznego!
Komentarze (7)
Nie masz konta? Zarejestruj się